Iktisatbank Insan Kaynakları ZirvesindeArşiv

21’İNCİ İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİNDE KKTC’DEN TEK KATILIMCI İKTİSATBANK...


Türkiye’de MCT Danışmanlık tarafından 1995 yılından itibaren her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve insan kaynağı yönetimi konusunda dünyadaki en önemli organizasyonlardan olan İnsan Kaynakları Zirvesi’nin 21’incisi İstanbul’da gerçekleştirildi. Microsoft, Netaş, Philips, Mercedes, Türkiye Bankalar Birliği, Türk Standartları Enstitüsü gibi dünyada sektörlerinde lider birçok önemli kurum ve kuruluşun katıldığı İnsan Kaynakları Zirvesinde KKTC’den sadece İktisatbank vardı.

Bu yıl “Akılcı Sadelik” konsepti kapsamında tüm profesyonellere yeni bir bakış açısı getirmenin amaçlandığı İK Zirveside özel oturumlar, çalışma grupları, fuar sunumları ve farklı birçok etkinlik yeraldı. Konferans Başkanlığını Forty Over 40 2015” listesinde yer alan ve dünyada takip edilmesi gereken 40 kadın arasında gösterilen MCT Danışmanlık Genel Müdürü Didem Gürcüoğlu Tekay ile MCT Yönetim Kurulu Başkanı Alper Utku üstlendi.

Zirvenin dikkat çeken isimlerinden biri de Alexander Mann, Birleşik Krallık’ın en başarılı girişimcilerinden biri olan James Caan zirvede deneyimlerini ve önerilerini katılımcılarla paylaştı. Zirvenin konuşmacıları arasında; IE Business School’da Doçentlik yapan Steven D Souza, Nörobilim alanında doktora derecesine sahip tek liderlik koçu Tara Swart, Ashridge Business School ve Metanoia Institude’da Liderlik ve Örgütsel Gelişim Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Steve Chapman, Oxford Üniversitesi’nde Liderlik Eğitimi veren Robert Poynton ve dünya genelindeki Oyunlaştırma Guruları puan tablosunda 6 numarada yer alan An Coppens gibi birbirinden önemli isimler yer aldı.

İK Zirvesi katılımıyla ilgili bir açıklama yapan İktisatbank Genel Müdürü Olgun Önal; KKTC Bankacılık sektöründe öncülük ettiği “ilk”lerle parametreleri belirleyen banka olan İktisatbank'ın bu güne kadar geldiği noktada insan kaynaklarına yaptığı yatırımın rolünün büyük olduğunu ifade etti. İktisatbank’ın yöneticileri olarak bir kurumun temelinin “insan”, kalitenin anahtarının ise o kurumu oluşturan insanlar olduğuna inandıklarını sözlerine ekleyen Önal, sürekli eğitim ilkesi ile kendimizi geliştirmekten, yenilikleri takip edip uygulamaktan, doğrudan veya dolaylı olarak Türk Toplumunun gelişimine destek vermekten sevinç ve gurur duyduklarını belirtti.

Müşterilere sunulan hizmetin kalitesini sürekli artırmak ve beklenenin üzerine çıkarmak için sürekli çalıştıklarını ifade eden Genel Müdür Önal, bu yıl için belirledikleri “Simplicity” konseptini kurumun İnsan Kaynakları politikalarına uygulamak için aynı konsepti seçen İnsan Kaynakları Zirvesi’ne katılarak, konu ile ilgili uluslararası deneyimleri paylaşmaktan ve ülkemizde uygulamaya geçiren tek kurum olmaktan duydukları haklı gururu belirterek sözlerini tamamladı.


Diğer haberleri görmek için lütfen tıklayınız.
Yayınlanma Tarihi: 07.04.2016