Iktisatbank Daü Kariyer GünlerindeArşiv

İKTİSATBANK’A DAÜ KARİYER GÜNLERİNDE YOĞUN İLGİ...

İktisatbank, Doğu Akdeniz Üniversitesi Mezunlarla İlişkiler ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü ile Daü akademisyenleri tarafından gerçekleştirilen “DAÜ Uluslararası Kariyer Haftası’na katıldı.

Öğrencilerin kişisel gelişimine katkı koymak, mezuniyet sonrası iş olanakları konusunda yardımcı olmak amacıyla düzenlenen Kariyer Haftası’nda İktisatbank Genel Müdürü Dr. Ahmet Melih Karavelioğlu ve İktisatbank Hazine Grup Müdürü Emre Değirmencioğlu bankacılık sektöründe kariyer yapmayı hedefleyen gençlere kendi deneyimlerini aktararak, sektördeki fırsatlar ve zorluklarla ilgili bilgiler verdi.  

DAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine bağlı programlarda öğrenim gören öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta ilk konuşmacı olarak söz alan İktisatbank Hazine Grup Müdürü Emre Değirmencioğlu, “Finansal Piyasaların Seyrine Yönelik Stratejik Bir Bakış” konulu ingilizce bir sunum yaparak küresel piyasalarda yaşanan gelişmeleri ve TL’de son dönemde görülen keskin değer kaybını değerlendirdi. Değirmencioğlu sunumunda; teori eğitimi ile gerçek hayatı hatta finans piyasalarındaki gelişmeleri örtüştürmek adına proaktif bir yöntem izledi. Öğrencilerden gelen yoğun sorulara da cevap veren Değirmencioğlu’nun ardından İktisatbank Genel Müdürü Dr. Ahmet Melih Karavelioğlu söz alarak öğrencilere hitabetti.

Genel Müdür Karavelioğlu, İktisatbank olarak bankacılık sektörüne kazandırdıkları ilkleri anlatırken, İktisatbank’ın tüm başarılarının temelinde insan kaynaklarına yaptığı yatırımın rolünün büyük olduğunun altını çizdi. Kalite yarışında müşteriler için her zaman fark yaratmayı hedefleyerek yol aldıklarını belirten Karavelioğlu, katılımcı yönetim yaklaşımı ile İktisatbank çalışanlarının bir ekip anlayışı içinde, ortak hedeflere doğru büyük bir motivasyonla çalıştığını ifade etti.

İktisatbank’ın insan kaynaklarına yönelik çalışmalarının temelinde öncelikle çalışanların mesleki ve kişimsel gelişmelerinin olduğunu söyleyen Karavelioğlu, sürekli eğitim ilkesi ile İktisatbank çalışanlarının finans dünyası ile ilgili yeteneklerini geliştirirken, banka yöneticilerinin de değişen durumlarda karar alma ve liderlik yetkinliklerini geliştirdiklerini belirtti. İçinde bulunduğumuz coğrafyada öngörülebilirliğin azaldığı finansal piyasalarda, kurumsal strateji ve hizmet platformlarını sürekli gözden geçirip yenilediklerini de belirten Karavelioğlu, İktisatbank’ın hedeflerini paylaşmak isteyen DAÜ’lü öğrencilere bankanın kapılarının her zaman açık olduğunu sözlerine ekledi.

Konferans sonrası Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda açılan 3’üncü Uluslararası Kariyer Fırsatları Formunda kurulan İktisatbank Standında ise çok sayıda öğrencinin iş başvuru formlarını doldurdukları gözlemlendi.

Diğer haberleri görmek için lütfen tıklayınız.
Yayınlanma Tarihi: 22.05.2015