2014 Performans Değerlendirme ToplantısıArşiv

İKTİSAT FİNANSAL HİZMETLER GRUBU KALKIŞA HAZIR...

İktisat Finansal Hizmetler Grubu; bünyesinde faaliyet gösteren İktisatbank, İktisat Sigorta ve İktisat Faktoring katılımıyla 10 Ocak 2015 Cumartesi günü Golden Tulip Otel’de, KKTC, TC ve Dünya finans  piyasalarındaki iklimin yorumlandığı bir performans değerlendirme toplantısı düzenlendi. Kuruluşunun 25’inci yılını kutlayan İktisatbank’ın performans değerlendirme toplantısı, Türkiye’de hızla büyüyen ve ciddi bir finansal güç haline gelen İktisat Faktoring ve İktisat Sigorta ailesinin biraraya gelmeleri ile adeta bir gövde gösterisine dönüştü.

İktisat Finansal Hizmetler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mete Özmerter’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, Grubun tüm iştiraklerinin genel müdür ve departman yöneticilerinin sunumlarıyla devam etti. 2014 yılının değerlendirilmesi yapılırken 2015 yılı için hedefler ortaya konuldu; dünya para ve kur politikaları incelenerek, orta ve uzun vadeli projeksiyonlar yapıldı.  

Sürpriz Katılımcılar Toplantıda önemli bir de sürpriz vardı. 25 yıl önce, İktisatbank'ın ilk şubesinin açılışında kurdeleyi kesen dönemin Ekonomi ve Maliye Bakanı Sayın Nazif Borman ve dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Atay Ahmet Raşit, bankanın 25'inci yılına adım attığı günde de unutulmadı. Finansal büyüklüğü ile KKTC’nin en büyük bankalarından biri olmayı başaran İktisatbank’ın geldiği aşamayı takdirle karşıladığını belirten Borman, İktisat Finansal Hizmetler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mete Özmerter ve ekibine teşekkür etti. Dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı Raşit ise Kıbrıslı Türklerin büyük bir varoluş mücadelesi vermiş olmasına rağmen gelinen aşamada hakettiği konumda olmadığını ancak İktisatbank gibi dünyayla bütünleşmeyi başarmış, kurumsallaşmış bir şirketin herkesin gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, bu gelişmede emek veren herkese teşekkür etti. 25 yıl önce bankanın açılışında bakanların yazdığı mesajlar büyük ekranlardan gösterilirken, tüm çalışanların gözlerinde Onların 1990 yılında dile getirdikleri temennileri ve daha fazlasını yerine getirmenin gururu vardı.

Mete Özmerter: Kalkışa Hazırız İktisat Finansal Hizmetler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mete Özmerter, 25 yıldır hep daha ileriye gitmek icin çaba harcandığını belirterek katkı koyan herkese teşekkür etti. Özmerter, gelinen noktada İktisat Faktoring’in artık gerçekleştirilmiş bir vizyon olduğunu, Türkiye’nin İstanbul, İzmir, Adana, Ankara,  Gaziantep ve Antalya  gibi büyük metropollerinde gün be gün büyüyen, Türkiye’de de hedef koyan büyük bir finansal güç olduğunu belirtti. Sahip olunan değerlerin en başında; 25 yıldır bankayı yalnız bırakmayan ve bugünlere gelinmesinde en büyük payın müşterilere ait olduğunu ifade ederek, önümüzdeki yıllarda da onların bu güvenlerine layık olmak için daha çok çalışılması gerektiğini, en kaliteli hizmeti, en kısa zamanda götürmekle mükellef olunduğunun altını çizdi. 
  
Dr. Ahmet Melih Karavelioğlu: İlklerin bankası İktisatbank Genel Müdürü Dr. Ahmet Melih Karavelioğlu, gelinen aşamadan İktisatbanklı olan herkesin gurur duyduğunu söyledi. Bu güne kadar atılan bir çok adımın KKTC Bankacılık tarihinde bir ilk olduğunu vurgulayan Karavelioğlu, "Geldiğimiz Aşama ile gurur duyalım ama bilelim ki artık çıta çok yüksek. Daha çok çalışarak, Kıbrıs Türkü'ne hem burda hem de dünyanın her yerinde hizmetimiz sürecek" dedi.

Diğer haberleri görmek için lütfen tıklayınız.

Yayınlanma Tarihi: 22.01.2015